reklama

Marek Vokšay

  • ČSSD
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.03.2011 8:23:35

Je ministr MV Radek John lhář nebo lžou jemu ?

Je ministr MV Radek John lhář nebo lžou jemu ?

Nedávno jsem si přečetl vyjádření minitra Johna , který veřejně tvrdil, že policejní odbory šíří nepravdivé informace o platech policistů a jejich poklesu.

 Pojďme se podívat na to, kdo ve skutečnosti zveřejňuje nepravdivé informace ..... narovinu řečeno - kdo lže .

Ministr John nechal zadat audit, který měl prověřit, zda některým policistům skutečně klesl plat více, než o 7,8 procenta, jak ministerstvo nařídilo. Zvláště policisté z Olomouckého kraje si stěžovali malé platy a tak se tam logicky audit zaměřil nejvíc. Ani tam prý ale nebylo zjištěno nic, co by naznačovalo, že jsou stížnosti oprávněné. O deset procent se prý krátila výplata pouze v rámci tarifních platů, které tvoří 70 procent celkové mzdy policisty.

Podle Johna si méně než dvacet tisíc korun vydělá jen 139 policistů, přičemž řada z nich jsou studující a užívají různých benefitů.- Tento údaj je obzvláště pikantní ...... stačí si přečíst diskusi třeba na fcb zde - kde to vypadá, že těch 139 policistů se asi schází právě na této konkrétní stránce a píší pouze o svých platech .....

Dále- Každý policista má podle čísel ministra vnitra nárok na šest týdnů dovolené, plus další dva týdny na pobyt v lázních. - Realita je taková, že pobyt v lázních schvaluje policejní lékař , a ten ho neschválí, pokud se neléčíte na nějaké konkrétní problémy jako jsou bolesti zad, či něco podobného, co je možno klasifikovat jako následky služby u policie .

Další Johnovo tvrzení : "Třetině sboru by se měl zvýšit ještě letos plat o tři procenta, což čeká další třetinu v příštím roce,". Ministerstvo podle něj vyplácí také velmi slušné odměny -  za tři měsíce až 50 miliónů korun. -   o kolik by se měla a komu zvýšit mzda asi ví jen pan ministr , a komu rozdal ty odměny se ví naprosto přesně..... rozhodně ne policistům sloužícím v terénu, zato krajští ředitelé dostávají třeba 250.000,- kč . Kolik dostanou ministerští náměstci si netroufnu odhadnout, nicméně jedno je jisté, pod úroveň krajských ředitelství se dostane maximálně pár chechtáčků.

Tak Vám nevím ....... Buď je pan ministr John naprosto neskutečný lhář, nebo auditor a všichni ministerští přímí podřízení lžou jemu. Nedokážu posoudit co by bylo horší. V každém případě vím jedno. Tvrzení, že jen 139 policistů má plat pod 20000,- kč měsíčně je tak neuvěřitá lež, že po jejím veřejném vyřčení by měl ministr vnitra okamžitě odstoupit. Když už nemá odvahu odstoupit za to, že nedokázal za téměř rok v úřadu nic udělat se stavem, kdy v přímém výkonu služby v terénu je méně policistů, než v kancelářích od krajských ředitelství výš, kteří navíc berou až 2 násobně vyšší platy, než policisté sloužící v terénu.

originál článku na webu zde


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama
reklama