Marek Vokšay

  • ČSSD
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.06.2012 14:50:26

Omnipol z nás dělá totální blbce !!!

Omnipol z nás dělá totální blbce !!!

Když jsem četl výstup z tiskové konference Omnipolu, skutečně jsem přemýšlel nad tím, jestli zástupci Omnipolu a ti co jim radí jsou psychicky zdrávi, a jestli zároveň považují občany za naprosté pitomce.

I člověk s ukončeným pouhým základním vzděláním přece pochopí, že pokud někdo vyinkasuje na obchodu miliardovou provizi, je přímo neskutečnou drzostí jeho prohlášení, že cena nebyla nadsazená a zboží pro konečného zákazníka předražené. Stačí na to opravdu primitivní matematika:

Celková cena za nákup 4 ks letadel CASA spolu s výměnou "Alek" byla 6 miliard korun

Celková cena za nakoupení 3 kusů letadel CASA byla 3,5 miliardy korun

Je všeobecně známo, že provize Omnipolu byla cca 900 milionů korun

Vyjádřeno v % tedy lze říci, že provize Omnipolu byla na celkovém obchodu cca 17%, pokud ale budeme počítat jen přímý nákup za hotovost, tak se dostaneme dokonce k výši provize až 26% !!!

Podle obvinění policie zveřejněné v médiích údajně měla být letadla předražena o 658 milionů korun  ..... mýlí se .... správně spočteno byla letadla předražena o celou částku 900 000 000 korun ..... tedy o celou provizi Omnipolu, který mimochodem byl jako prostředník vybrán bez výběrového řízení, a nakoupil letadla proti vůli samotného generálního štábu, jenž původně požadoval upřednostnit konkurenční italské stroje Spartan, které mají delší dolet i větší přepravní kapacitu.Konečná cena, kterou ministerstvo zaplatilo, byla výrazně vyšší, než za kolik si letouny CASA pořídilo třeba Portugalsko nebo Polsko ve stejné výbavě. Navíc podle vyjádření vojenských expertů Armáda ČR letadla rozhodně nijak zvlášť nepotřebovala a klidně mohla vybírat z nabídek a počkat s nákupem dalších 2-5 let.

Bylo by určitě velmi zajímavé zjistit, co se stalo s téměř miliardovou provizí pro Hávův Omnipol a na jaké účty případně odešly bakšiše pro ty, kdo tento "kšeftík" protlačili.

Oficiálně je cena jedné "CASY" .... tedy letounu C 295 M  pouhých 19 mil Euro .  Ministerstvo obrany zaplatilo za to samé letadlo 44 milionů EUR ....... považuji tedy prohlášení zástupců Omnipolu s ohledem na jejich miliardovou provizi o tom, že letadla nebyla předražena, za naprostý výsměch a neskutečnou drzost a plivnutí do tváře všem daňovým poplatníkům. A jsem si jist, že za celou akcí včetně návrhů a spracování smluv i realizaci tohoto tunelu stojí Kalousek a jím vybudovaný korupční systém na ministerstvu obrany z doby, kdy tam náměstkoval. Důkazem budiž prohlášení a přiznání Mirka Topolánka, že "v té době byla na MO cinklá každá zakázka" , a Kalouskovy hysterické reakce na obranu Parkanové.

originál článku jako vždy na webu zde: http://politika-zdraveho-rozumu.webnode.cz/news/omnipol-z-nas-dela-totalni-blbce-/

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama