Marek Vokšay

  • ČSSD
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.06.2010 9:24:08

Poplatky,poplatky a zase ty poplatky !

Poplatky,poplatky a zase ty poplatky !

Rodící se koalice si pravděpodobně právě kope hrob, či si sama pod sebou podřezává větev do dalších voleb.

Jí plánované ( přesněji stranou TOP09 navrhované) zvýšení regulačních poplatků na 50 kč za návštěvu praktického lékaře, 100kč/1den za pobyt v nemocnici a 100kč za pohotovost tvoří munici , kterou ČSSD a KSČM v dalších volbách s velikou radostí využíjí.

Upozorňuji, že jsem zastáncem regulačních poplatků. Určitě tedy ve stávajícím systému zdravotnictví, kdy velmi podstatné částky z vybraného pojistného mizí v černých dírách vykopaných nemocničními ekonomy, případně samotnými zdravotními pojišťovnami. Ve zdravotnictví se nezřízeně plýtvá všude. Jediné kde se šetří, jsou platy zdravotního personálu. Tedy některého- vím o dvou pracovištích jedné nemocnice, které spolu diagnosticky velmi souvisí, dokonce jejich provozy na sebe navazují, obě oddělení jsou na tom kvalitou personálu stejně- a jen díky "objektivnímu" přístupu primáře je možné, že zdravotní sestry jednoho oddělení mají platy kolem 20000 kč hubého, zatímco na druhém oddělení jsou tyto platy kolem 35000 kč hrubého. Neplatí žádné tabulky, nejsou žádné standardy- prostě o penězích rozhodují lidé, a jakmile je jim jedno oddělení milejší- nastvává takováto logicky nezdůvodnitelná diference. Ale to je zase jiná kapitola.

Vraťme se k plánovanému zvyšování poplatků. Považuji za naprosto neskutečné svinstvo, když místo realizace opravdové reformy zdravotnictví se opět hovoří pouze o vytahání peněz z kapes pacientů. 15 let se hovoří o léčebných standardech, které jsou jedinou zárukou, že nebude moci být zavedena tzv "řízená péče" kterou nás neustále straší tzv. "levice".  Léčebné standardy definující základní péči a léčbu, která by byla 100% hrazena z vybraného pojistného považuji za základní kámen systému zdravotnictví - a je skutečně óbršlendrián, že žádná vláda za posledních 15 let nebyla schopna a ochotna takové standardy zavést. A jak to tak vypadá- při pohledu jaké strany a jací lidé se nám na další 4 roky pokusí (znovu) vládnou - obávám se, že k aplikaci standarů opět nedojde.

Otázka je: "proč ?". Buď vedli a vedou zdravotnictví naprosto neschopní lidé, kteří důležitost a nezbytnost standardů nechápou, nebo je realitou konspirační teorie, že se standardy nedělají schválně, aby zde skutečně mohl pan Chrenek přes své zdravotní impérium za pomoci lidí z ministerstva zdravotnictví  zavést strašáka levice "řízenou" zdravotí péči. Opravdu nevím které variantě věřit a která je horší.

V každém případě vidím jedno. Jakmile se místo o komplexní reformě zdravotnictví možnábudoucí koalice baví o zvyšování poplatků - žádná skutečná reforma v jejím plánu není. Ono totiž po zavedení reformy systému by pravděpodobně poplatky v ordinacích praktických lékařů ani v lékárnách a na pohotovostích nebylo nutno platit. Zůstaly by pouze poplatky za pobyt v nemocnicích na úhradu stravy a lůžkovného. Opět mám jen další střípek skládačky k mému názoru, že volby sice dopadly relativně dobře, ovšem díky tomu, že u moci zůstal Kalousek se svými přeběhlíky z ODS a KDU-ČSL ( za vlády ČSSD by to dopadlo stejně) .... žádné veliké změny nečekejme .  Vše špatné včetně nezodpovědnosti státních úředníků, korupce v každé oblasti- a obrovského plýtvání ve zdravotnictví pojede vesele dál.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama