Marek Vokšay

  • ČSSD
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.06.2010 15:59:03

Průzkumové agentury dokázaly, že ČT lže !

Průzkumové agentury dokázaly, že ČT lže !

Již několik let a i před posledními volbami do Parlamentu ČR veřejně tvrdím, že média, a především ČT naprosto bezostyšně ovlivňují výsledky voleb. ČT na všechny výtky reagovala odmítnutím takových obvinění.

A hle, agentury zabývající se průzkumy veřejného mínění nyní prokázaly, že ČT svými pořady tématicky zaměřenými na politiku naprosto jasně výsledky voleb ovlivňuje. Zjistily, že nejméně polovina hlasujících voličů se rozhodovala na základě televizních debat . Je tady zcela evidentní, že kupříkladu pořady jako OVM svým selektivním výběrem hostů-politiků a politických stran naprosto jednoznačně manipuluje s voliči, a tím, že jim předkládá celoročně jen některé strany ( převážně ty již zastoupené v parlamentu ) a jiným nedává prostor téměř žádný nebo jen minimální, tím v každém případě ovlivňuje výsledky voleb a předem stanovuje, které strany ve volbách uspějí a které ne. Přičemž úspěchem strany je myšlen vstup politické strany do parlamentu.

Výsledky průzkumů :

Vliv různých faktorů na rozhodování voličů (v procentech)

Faktor Hodně ovlivnilo Trochu ovlivnilo Vůbec neovlivnilo Nevzbudilo zájem
Diskusní pořady v médiích 19,2 38,2 35,5 7,2
Výzkumy preferencí 7,9 25,2 57,8 9,1
Mítinky a osobní setkání 7 20,5 57,7 14,7
Reklama v médiích a na plakátech 5,4 31,7 56,5 6,3

Je velmi zajímavé sledovat s jakou vehemencí se ČT a konkrétně lidé spjatí s pořadem OVM snaží svůj vliv na občany a volby bagatelizovat, ba přímo popírat. V čím zájmu ?
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama