Marek Vokšay

  • ČSSD
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.05.2010 9:34:49

Tak se nám exministr Pavel Němec navezl do další státní zakázky

Tak se nám exministr Pavel Němec navezl do další státní zakázky

Je opravdu neuvěřitelné, jak se tento bezskrupulózní bývalý předseda US poté, co přivedl stranu na politické smetiště, rozhodl i nadále dojit státní finance a kolik jeho bývalých podřízených a známých ve vládních úřadech jde na ruku.

Pan Němec nejenže propustil katarského pedofila,aby mu vzápětí v Kataru byla uspořádána svatba. Pan Němec také třeba běžně protelefonovával ze služebního mobilu 150 000kč za měsíc. Vypadá to, že co mu chybělo do kompetentnosti v úřadu ministra- o to více schopnější je coby lobbysta a penězovod státních peněz do soukromých rukou. Dokonce prý jeho kancelář uzavřela s ministerstvem smlouvu, o které bývalý ministr Pospíšil prohlásil, že je nevypověditelná - což si opravdu nedokážu představit jak by takovou smlouvu mohlo ministerstvo uzavřít. Za tohle by si okamžitě někdo měl jít buď sednout- nebo minimálně by musel být vyhozen a smlouva prohlášena za neplatnou.
   Poslední případ, ze kterého Němec hodlá získat pořádný bakšiš je státní zakázka na provozování sytému domácího vězení. Němcova kancelář mění podmínky tendru evidentně dle předem určeného zadání, s největší pravděpodobností přímo na míru nějaké konkrétní firmě a "úřednická" ministryně mu dokonce pomáhá a hodlá tendr uzavřít ještě dokud bude ve funkci. Nepřipomíná vám to případ posledního ministra obrany K.Kühnla, který poslední týden svého působení ve funkci ještě honem honem podepsal kontrakt na nákup Pandurů ?  Vypadá to na další krásnou ukázku jak dnes funguje zadávání státních zakázek - korupce se v podstatě nevyhne žádné z nich a je jasné, že když jde o kontrakt za 2 miliardy- supové krouží a hledají cesty, jak si z toho koláče také něco uklofnout.
   Nezbývá jiné řešení, než všechny tyto kamarádšofty a korupční kanály zpřetrhat a rozbít. Dosadit do parlamentu i do vlády naprosto nové lidi s takovým morálním kreditem a silou, která zatočí s lidmi typu Němce a spol.
   Vždyť je dokonce od AI spočítáno, že jen na předražených státních zakázkách přichází ČR ročně o 200 miliard. V podstatě je tedy klidně možno po ošetření těchto úniků peněz mít vyrovnaný státní rozpočet.  Netušíte někdo, proč se do toho nikomu nechce seknout a vyčistit tento Augiášův chlév ?
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama