reklama

Marek Vokšay

  • ČSSD
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.06.2010 19:50:28

Tisková agentura Reuters v žoldu muslimů a multikulti ?

Tisková agentura Reuters v žoldu muslimů a multikulti ?

Že se média používají k manipulaci všichni víme - jsme toho svědky i v našem malém českém rybníčku hlavně před volbami, ale lze říci, že v podstatě neustále.

 Nikdy bych ale nečekal, že se tak renomovaná agentura jako je Reuters zapojí do manipulace s fakty a postaví se do šiku s těmi, kteří teď dští síru a oheň na Izrael za jeho postup vůči konvoji provokatérů.

Prozradilo se totiž, že pracovníci agentury Reuters upravovali fotografie pořízené pří zásahu samotnými "takyaktivisty", kteří agentuře fotografie následně poslali ke spracování.

Agentura Reuters je pod drobnohledem bloggerů a ti odhalili manipulaci a upravování zveřejňovaných fotografií. Takto bylo odhaleno, že na fotografiích jsou záměrně vymazané zbraně "aktivistů" - v tomto případě konkrétně nože v jejich rukách v okamžiku, kdy útočí na izraelské vojáky, a byla vymazána i kaluž krve pod ležícím izraelským vojákem. Co vedlo pracovníky Reuters k takovému jednání je jasné - Jádrem celého sporu a hlavně hlasitého pokřiku aktivistů a bohužel i mnohých států EU je otázka , do jaké míry byli "aktivisté" ozbrojeni. Pokud by se prokázalo, že se předem vyzbrojili bodnými a sečnými zbraněmi- aureola ochránců palestinců a humanitárního konvoje by rychle vzala za své, a bylo by více než jasné, že celá akce pěti lodí placená hlavně Tureckem, měla být opravdu hlavně provokací, s cílem poštvat co nejvíce lidí proti Izraeli.

Jak vidno- plán štvavé protiizraelské kampaně byl zatím úspěšný. Kdy lidem dojde o co ve skutečnosti jde ? Kdy pochopí, že média , která takto manipulují s fakty to rozhodně dělají na objednávku konkrétních lidí a organizací a že by to v civilizované demokratické společnosti mělo být nepřípustné ?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama
reklama