Marek Vokšay

  • ČSSD
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.05.2010 19:09:32

Tyto volby jsou zlomové, jsou důkazem pro nevěřící Tomáše .

Tyto volby jsou zlomové, jsou důkazem pro nevěřící Tomáše .

Celou věčnost jsem poslouchal, jak občané nemají moc a sílu něco změnit. Každý lenoch měl hned po ruce omluvu na to, že nevyužil svého práva volit a používal toto nesmyslné tvrzení na svou obranu a jako výmluvu.

 A hle- občané znechucení agresivní kampaní a špínou, která se zde roky hromadila a kterou vypustil jako první do politiky a kampaní Jiří Paroubek, přivedla k urnám občany, kteří se rozhodli pro změnu.

Lidé, kteří dostali odvahu k tomu kroku a vhodili do urny hlas pro nějakou neparlamentní stranu, nebo sice volili stranu parlamentní, ale využili své preferenční hlasy, tito lidé způsobili na české politické scéně zemětřesení. Nemá cenu zde vypočítávat vše, co považuji za úspěch- všichni víme, že 114 poslanců ačkoli znovu kandidovalo odchází a místo nich míří do Sněmovny čerstvá krev. A to je nutno považovat za úspěch.

Mně osobně trochu kalí dobrý pocit z tohoto úspěchu skutečnost, že se do Parlamentu nedostala žádná strana, kterou lze považovat za euroskeptickou nebo spíše eurorealistickou, takže zatím to vypadá, že ČR i nadále poleze EU do zadku a budeme pokračovat v trendu , kdy jsme jako již v minulosti v RVHP byli vždy papežštější než papež. Také nepovažuji za zrovna šťastné, že se tolik lidí nechalo zaslepit osobou Karla Schwarzenberka a zcela přehlédli skutečnost, že 90% kandidátů za TOP09 jsou bývalí členové a poslanci ODS a KDU-ČSL, od kterých se žádná změna k lepšímu čekat nedá.  Miroslavu Kalouskovi, spoluzodpovědnému za všechny deficitní rozpočty za posledních 10 let a náhle prohlédnuvšímu, že je nutno šetřit - tomu opravdu může věřit jen člověk velmi naivní a nemoudrý. Nicméně - stále je konečný výsledek posledních voleb lepší, než vláda Paroubkovců.

Jak bude sněmovna se skoro 45% obsazením starými psy ( třeba z 18 místa na kandidátce v Praze se díky preferenčním hlasům dostal zpět ke korytu autor "náhubkového zákona" Marek Benda- což je naprostá šílenost ) fungovat si netroufám odhadnout. Kandidáti v TOP09 a možný nástup klientelismu nové generace ze strany mecenášů a šedých eminencí Věcí veřejných ve mně veliké naděje na skutečné změny příliš nevzbuzují.  Držím tedy do krajských a senátních voleb palce stranám, které mají ve svém základním programu kromě úspor, boji proti korupci a snižování byrokracie také NEOHÝBÁNÍ HŘBETU před EU a jejími strukturami. V každém případě se zde budeme setkávat dál.

Příznivcům a všem lidem se zdravým rozumem děkuji, těm ve volbách úspěšnějším gratuluji, provokatérům a lidem, kteří zde dlouho předváděli neschopnost relevantní diskuse a dokazovali, že jsou schopni jen napadat diskutující a bloggery přeji, ať se zbaví svého přístupu, kdy je jejich cílem jen někoho naštvat a začnou se chovat jako rozumní lidé. Jak zde již psal jeden náš kolega a jeho názor se mi velmi líbil: Chytrý člověk rozebere špatný článek- hlupák napadá autora.  Přeji Vám všem příjemný povolební a mezivolební čas.

A na závěr jen znovu opakuji: Tyto volby nám všem dokázaly jednu věc -  Ano, když se občané rozhodnou- mohou vyměnit podstatnou část politické garnitury. Mohou z malých stran udělat velké a naopak . Tak na to již NIKDY NEZAPOMEŇTE . A doufám, že výsledek těchto voleb přesvědčí i těch více než 2,5 milionu občanů, kteří jsou líní využít svého volebního práva, nebo prostě nevěřili, že jejich hlas něco změní, a že i tito lidé k příštím volbám půjdou. Nebo alespoň jejich podstatná část.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama