Marek Vokšay

  • ČSSD
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.08.2010 13:46:43

Zastavte zlodějiny ČEZu !

Zastavte zlodějiny ČEZu !

Tak se nám ČEZ rozhodl od ledna příštího roku zdražit cenu elektrické energie o 22% . Je to neuvěřitelné! Je to zlodějina! Je to ukázka neskutečné arogance státního podniku ( ovládaného politiky) vůči občanům a daňovým poplatníkům !

Stát zatím stále ještě vlastní přes 70% akcií ČEZu . Přitom KDO nebo CO je stát ? Stát jsme my, právě ti občané a daňoví poplatníci , kteří de facto prostřednictvím státu jsou většinovými akcionáři této společnosti. Bohužel ale nemají možnost vykonávat svá práva akcionářů- ta jim byla politiky a vedením společnosti ČEZ odebrána a upřena. Prohlašuji za sebe, že já chci svá práva zpět. A ze svého statutu občana státu ČR jehož jsem součástí , a tedy i prostřednictvím instituce "stát ČR" z pozice akcionáře firmy ČEZ žádám, aby všem daňovým poplatníkům-občanům ČR-odběratelům elektrické energie od této společnosti, bylo z dividendy, kterou si stát ze společnosti ČEZ nechává vyplácet a peníze používá na pokrývání nesmyslů ve státním rozpočtu, vyplaceno občanům -akcionářům ihned 5%, a po plánovaném zdražení v lednu dalších 20% z částky, kterou občané platí ČEZu za odběr elektřiny. Jako kompenzaci za neustálé zdražování. Je to jediná možnost jak občanům a jejich domáctnostem zdražování kompenzovat a zároveň se tak vyhnout žalobám a arbitrážím od menšinových akcionářů. Tuto formu navrhuji již dlouhou dobu- jak je zmíněno i v článku o nutných změnách ve státní správě zde  .

 

Plánované zdražení je způsobeno hlavně obrovskými náklady na dotování fotovoltaických elektráren. Z tohoto odvětví se stal superbussiness, který využívají čím dál více zahraniční společnosti, které hodlají ještě letos dokončit projekty a stavbu fotovoltaických elektráren o stejném celkovém výkonu, jako má v současnosti JE Temelín, a budou tak mít garantované vysávání peněz ze státního rozpočtu ČR na následujících 20 let. Vše díky bývalé vládní straně Zelených a jejím environmentalistickým odnožím. Jim můžeme poděkovat za to, že místo aby stát mohl používat miliardy korun pro potřeby a zlepšení života občanů ČR - bude dotovat a strkat tyto miliardy do kapes převážně zahraničních soukromých společností. Osobně bych navrhoval, aby tyto miliardy platila strana Zelených a její voliči- kdyby existovala možnost jak je vyselektovat.

Opravdu slušně řečeno nejsem nadšen, když vidím na starých složenkách kolik jsem platil za elektřinu před 10 lety a kolik platím teď. Věřili byste tomu, že platím o 400% více ? Schválně si prohlédněte ( pokud máte ) i Vy Vaše složenky. A pak se můžete vyjádřit, jak se u toho cítíte.


originál článku publikován na soukromém webu zde

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama