Margita Balaštíková

  • ANO 2011
  • Zlínský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.03.2024 19:30:36

Jak vládě přibývají priority

Jak vládě přibývají priority

Tak jsme se dozvěděli, že absolutní prioritou této vlády je školství. Nic proti tomu, vzdělání je výborná investice a naše školství, které prošlo za dva roky rukama podezřelého Gazdíka a poněkud neohrabaného Beka, by rozhodně injekci potřebovalo.

Jenomže je tu také zdravotnictví, a to je také absolutní prioritou této vlády. Pochopitelně, vždyť zdraví je další výborná investice. 

Jenomže vláda se ještě také zasazuje o obnovení růstu ekonomiky, což je její další priorita – a také se nelze divit. Jestli tato ekonomika něco potřebuje, tak je to růst. 

Aby toho nebylo málo, vláda považuje za absolutní prioritu také bezpečnost a tak přisypala do rozpočtu na obranu přes 50 miliard korun. Ty jí chybějí v těch ostatních prioritách, tak je vzala ze zemědělství, jenomže potraviny patří také k prioritám, čímž se kruh jaksi uzavírá. 

Priority typu digitalizace, péče o seniory, rozvoj kultury a péče o památky jdou jaksi stranou, ale i ty se časem přihlásí o slovo. Proč má vláda tolik priorit? Protože prakticky všechno poslední dva roky zanedbala. Když se bolavý zub ošetří hned, většinou dál nebolí a také se nekazí. Když zubaře odložíte, stane se ze zubu nakonec vaše priorita, protože už na nic jiného než na tu bolest nemůžete myslet. No … a této vládě se těch zubů kazí čím dál tím víc. 
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama