Margita Balaštíková

  • ANO 2011
  • Zlínský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.03.2024 11:06:19

Veřejnoprávní kecy v kleci

Veřejnoprávní kecy v kleci

Tak jsem si zase jednou poslechla nedělní politickou debatu na ČT1.

Moderátor se diváků nejprve zeptal, jako každý týden, "O jakých tématech se po dnešních otázkách začne mluvit" a pak nám na témata sdělil: silná parlamentní slova, kdo vyhraje volby a kdo bude skutečně vládnout a jaká budoucnost nás čeká, když tuzemské školství zůstane pátým kolem u vozu. 

Takže kdo v této zemi nastoluje témata politické diskuze? Kdo nám říká, co je v této zemi aktuální a důležité? Je to skutečně úkolem veřejnoprávní televize? Nepochybuji, že jsou to témata mediálně zajímavá, ale normální člověk v této době přemýšlí o jiných, daleko naléhavějších věcech: Co se stane s cenami energií a potravin. Jak to bude ve zdravotnictví a kdy budou běžně dostupné léky a kolik budou stát. Kolik k nám přijde migrantů a jaké to bude mít důsledky. Dostanou se děti na školy, co bude s důchody a komu stát sebere dávky. 

Místo aby se ČT snažila mobilizovat voliče pětikoalice přetřásáním aktuálních volebních preferencí, což zajímá málokoho, mohla by se zajímat o průzkumy veřejného mínění, podle kterých se naši lidé nejvíc obávají o své zdraví, o peníze a začínají se bát také o práci, protože jejich zaměstnavatelé mají problémy a nevědí, jak řešit své finanční problémy. Země potřebuje obnovit růst, ale k tomu asi není co říct. 

Raději se uzavřeme do klece podružných témat, budeme diskutovat o zavedení eura, o situaci na Ukrajině a o volbách v USA - tím chceme lidem zlepšit náladu a dát nějakou naději? No ... v zákoně o ČT je napsáno, že má obsah vysílání podporovat naši národní identitu. S tímto úkolem se tedy zmíněná debata míjí fakt velkým obloukem.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama