ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,36. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.04.2015 17:48:00

Neslyším, pracuji. Sluchově postiženým pomáhá nový web

Neslyším, pracuji. Sluchově postiženým pomáhá nový web

Den zázraků přichystali neslyšícímu mladíkovi v tureckém Istanbulu jeho sousedé z ulice.

Naučili se znakovou řeč a celý den s ním „mluvili“ jeho jazykem. Zahraniční video se šířilo jako lavina sociální sítí, dojímalo a sbíralo like. I mne dojalo. Pak jsem se ale začala ptát sama sebe: „Co bylo druhý den? Bylo vše zase při starém? Není to smutné?...“

Bariéra v komunikaci trápí i naše, české neslyšící. Prolomit ji pomáhá nový webový portál pracovních příležitostí pro sluchově postižené z celé České republiky.

Unikátní web www.neslysimpracuji.cz  nenabízí jen pracovní příležitosti, ale také praktické příručky pro neslyšící, zaměstnavatele a úřady práce. Navíc veškeré informace jsou „přeložené“ do znakové řeči. Je to prostě web ušitý na míru sluchově postiženým, kterému rozumíme i my, zdravá majorita. Je bez bariér. 

Tuhle úžasnou vlaštovku vypustila do světa společnost Tichý svět, která ji představila během semináře na Krajském úřadě LK koncem března. Naší povinností by mělo být ji nechat uhnízdit na webech obcí, kraje a jiných státních institucí. Tak abychom se nemuseli zítra ptát, jestli je zase vše při starém a dobrý skutek nepřišel nazmar. Proto navrhnu vedení města v Liberci, aby tento užitečný odkaz, o kterém řada neslyšících vůbec neví, vložili na titulní stranu webu města. Mnoha lidem s vadami sluchu by mohl pomoci najít práci a tím i přesvědčení, že mohou být naší společnosti užiteční.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama