ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,36. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.05.2015 8:24:00

Rovní a rovnější…

Rovní a rovnější…

Zastupitelé na březnovém zasedání podpořili Ostašovské poutní slavnosti prostřednictvím přímé dotace z odboru školství ve výši 52 tisíc korun.

Předkladatelé návrhu primátor Tibor Batthyany (ANO) a náměstek Ivan Langr (Změna pro Liberec) ale zamlčeli zastupitelům podstatnou informaci, proč volili tuto cestu podpory a nikoliv obvyklou prostřednictvím Fondu pro podporu a rozvoj vzdělávání, jak je tomu u ostatních žadatelů.

Spolek přátel Ostašova, jehož předsedkyní je členka koaliční Změny pro Liberec p. Haidlová, se kvůli porušení pravidel Fondu pro podporu a rozvoj vzdělávání ocitl na tzv. blacklistu. Protože doručil vyúčtování po termínu, nemůže tak jako v minulých letech žádat od fondu ani korunu v době od 1. 10. 2014 do 30. 9. 2016.  P. Haidlová sice ohlásila střet zájmu, ale stejně jako předkladatelé pomlčela o vystavené stopce. Spolek tak s podporou vedení města na své chybě vydělal – prostřednictvím přímé dotace získal plnou výši požadované částky.  Oproti ostatním, jejichž žádosti musí projít přes fond a musí počítat s povinnou 20 procentní spoluúčastí.

Nechceme nijak snižovat význam Ostašovských poutních slavností, protože jejich přínos pro město je bez jakékoliv diskuse. Avšak nezodpovědné účelové obcházení pravidel ze strany vedení města dává jinak skvělé akci hořkou pachuť. Navíc vůči ostatním žadatelům byl postup přinejmenším silně neférový. Ve světle toho jsou všechny protikorupční strategie a protikorupční opatření naprosto zbytečné, pokud pro členy jedné strany budou platit práva i povinnosti jiná, než pro všechny ostatní.

Více zde: Podklad pro jednání a zápis s diskusí Haidlové.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama