MgA. Martin Stropnický

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.02.2016 17:07:00

Armáda bude vždy taková, jací budou její vojáci

Armáda bude vždy taková, jací budou její vojáci

Ministr obrany Martin Stropnický, předseda Vojenského fondu solidarity generálmajor Jaroslav Kocián a rektor-velitel Univerzity obrany brigádní generál Bohuslav Přikryl převzali od zástupců hokejového klubu Kometa Brno šek ve výši 215 tisíc korun.

 Ministr obrany Martin Stropnický, předseda Vojenského fondu solidarity generálmajor Jaroslav Kocián a rektor-velitel Univerzity obrany brigádní generál Bohuslav Přikryl převzali od zástupců hokejového klubu Kometa Brno šek ve výši 215 tisíc korun z výtěžku aukce dresů, v nichž nastoupili brněnští hráči během jednoho ze zápasů lednových Hokejových her pod širým nebem. Slavnostní ceremoniál se odehrál před začátkem úterního extraligového zápasu, v němž změřili síly hráči Komety a Třince.

Na koberec natažený podél mantinelu nejprve nastoupilo dvanáct novodobých válečných veteránů z Afghánistánu, které vzápětí doplnili představitelé hostitelského klubu, města Brna a armády. Předseda představenstva Komety Egbert Zündorf a brněnský primátor Petr Vokřál pak v přímém přenosu České televize předali zástupcům resortu obrany symbolický šek s částkou 215 tisíc korun, za který Kometě a všem přispěvatelům poděkoval ministr Martin Stropnický.

„Tato částka pomůže provozu Komunitního centra pro veterány, které chceme zde v Brně rozjet od září tohoto roku. Je to místo, kde se budou veteráni setkávat a kde jim budeme pomáhat se začleněním do běžného života po návratu ze zahraničních misí,“ uvedl ministr Stropnický ve svém proslovu a poté se ujal vhození slavnostního buly mezi kapitány obou celků. „Komunitní centrum pod patronací brněnské Vojenské nemocnice nabídne psychologickou a sociální pomoc jak pro vojáky, tak pro jejich rodiny. Bude připrav

ovat vzdělávací kurzy, sportovní aktivity a další společenský program. „Brno je v tomto ohledu unikátní, protože zde vzniká úplně první podobné zařízení pro vojáky v České republice. Jeho provoz bude spolufinancován z nadačního Vojenského fondu solidarity,“ uvedl ministr Stropnický pro informační server brněnské Komety.

Speciální dresy připomínaly maskovací uniformy

Ve speciální sadě dresů, které připomínaly maskovací uniformy a jejichž internetová aukce vynesla příspěvek do nadačního fondu, se rozcvičovali hráči Komety před utkáním s Plzní v rámci Hokejových her 2016. Ty proběhly na začátku ledna v dočasně zbudované aréně na místě někdejšího brněnského zimního stadionu Za Lužánkami a na jejich pořádání se podílela i Univerzity obrany, jejíž studenti vypomáhali s pořadatelskou službou. Význam jediné vojenské vysoké školy v České republice nastínil ministr obrany během svého úterního pobytu v Brně: „V dnešní době je důležité nejen to, aby její absolventi byli specialisty ve svém oboru. Musí zároveň umět vychovávat své podřízené k vlastenectví a hrdosti na službu pro naši zemi. Armáda totiž bude vždy taková, jací budou její vojáci.“

Příznivá atmosféra vydržela během celého úterního utkání, které hráči domácí Komety dovedli k vítězství 3:1, což jim dává reálné vyhlídky pro postup do play-off.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama