MgA. Martin Stropnický

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.03.2015 15:50:00

Chceme vést evidenci o ochotě bránit zemi

Chceme vést evidenci o ochotě bránit zemi

Koncem týdne Legislativní rada vlády doporučila návrh novely branného zákona k projednání vládě. Odvody se budou týkat mužů a žen, kteří dovrší osmnáct let věku po nabytí účinnosti zákona.

Nejde o návrat k základní vojenské službě nebo povinným vojenským cvičením. Armáda i nadále zůstane v době míru postavena na profesionálních vojácích. Odvodní řízení umožní vést aktuální evidenci o tom, jak jsou na tom lidé zdravotně, fyzicky a zda jsou ochotni podílet se v případě ohrožení na obraně země.

Občanů, kteří dovršili nebo dovrší věkovou hranici osmnáct let před nabytím účinnosti novely zákona a dosud nebyli odvedeni, se povinné odvody v době míru týkat nebudou. Účinnost zákona je navrhována od ledna 2016, k zahájení odvodů dojde od ledna 2017.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama