MgA. Martin Stropnický

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.02.2016 10:59:00

Do Iráku a Jordánska jsme poslali miliony kusů nepotřebné munice

Do Iráku a Jordánska jsme poslali miliony kusů nepotřebné munice

Ministr Stropnický jednal s americkým protějškem Carterem.

Ministr obrany Martin Stropnický se před zasedáním aliančních ministrů v Bruselu setkal se svým americkým protějškem Ashtonem Carterem. Hlavním tématem bilaterálního jednání byl boj proti Islámskému státu.

Carter zdůraznil, že všechy příspěvky v boji proti IS jsou důležité. „Nejen ty viditelné, jako jsou letecké údery na pozice Islámského státu, ale i ty ostatní, třeba výcvik ozbrojených sil," řekl Ashton Carter, který zároveň ocenil pomoc České republiky.

Ministr Martin Stropnický připomněl, že se Česko podílí na výcviku irácké armády, především chemiků nebo pyrotechniků. „V tomto týdnu pak dokončili v Česku výcvik první iráčtí piloti bitevníků L-159. Kromě toho jsme do Iráku a Jordánska poslali miliony kusů nepotřebné munice," dodal ministr Stropnický.

Tématem schůzky byla také situace na Ukrajině. Oba ministři se shodli, že tento konflikt se ocitl ve stínu migrační krize a situace na Blízkém východě. V této souvislosti Carter se Stropnickým diskutovali také o závěrech summitu NATO ve Walesu. Alianční státy se shodli například na vytvoření sil velmi rychlé reakce, pro které se Česko zavázalo vyčlenit 150 vojáků speciálních sil.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama