MgA. Martin Stropnický

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.02.2015 13:10:32

Dodávky zbraní na Ukrajinu nejsou řešením

Dodávky zbraní na Ukrajinu nejsou řešením

Ministři obrany států NATO řešili krizi na Ukrajině i další bezpečnostní otázky

Martin Stropnický se ve čtvrtek 5. února zúčastnil v Bruselu zasedání ministrů obrany zemí NATO. Jednalo se o první jednání aliančních ministrů obrany od summitu ve Walesu. Ministři se zabývali vývojem bezpečnostní situace na východní a jižní hranici Aliance, zejména v souvislosti s děním na Ukrajině a aktivitami Islámského státu.

„Dodávky zbraní na Ukrajinu nejsou řešením. Neexistuje jiný způsob, než se snažit jednat, přesvědčit Rusko, aby dodržovalo dohody,“ shrnul výsledek diskuse v Bruselu na téma ukrajinské krize Martin Stropnický.

Dalším tématem jednání byl plnění Akčního plánu připravenosti, který byl hlavním výstupem velšského summitu. Pokračují přípravy na vytvoření aliančních Sil velmi vysoké pohotovosti (Very High Readinness Joint Task Force, VJTF), do kterých přispěje i Česká republika.

Část jednání byla věnována přípravě nové Politické směrnice NATO pro plánování. Tento důležitý dokument bude podepsán na červnové schůzce ministrů obrany a budou se od něj odvíjet budoucí obranné plány NATO.

Členové Skupiny pro jaderné plánování (ministři členských států NATO bez Francie) se setkali v rámci svého pravidelného jednání, aby prodiskutovali aktuální otázky spojené s alianční jadernou politikou.

Vlastnímu jednání ministrů předcházelo zasedání Komise NATO - Gruzie. Aliance, včetně České republiky, se hodlá dále aktivně podílet na rozvoji obranných kapacit Gruzie a chce pokračovat ve společném výcviku.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama