MgA. Martin Stropnický

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.07.2015 7:33:00

Gruzie se zajímá o produkty českého obranného průmyslu

Gruzie se zajímá o produkty českého obranného průmyslu

V úterý 14. července 2015 přijal ministr obrany ČR Martin Stropnický velvyslance Gruzie Jeho Excelenci Zaala Gogsadzeho.

Přijetí se uskutečnilo krátce před plánovanou návštěvou ministryně obrany Gruzie Tinatin Khidasheli v České republice ve dnech 21.–23. července 2015.

Martin Stropnický v průběhu jednání vyzdvihl skutečnost, že spolupráce mezi ČR a Gruzií v oblasti bezpečnosti a obrany je nyní na velmi vysoké úrovni. Konkrétně například v oblasti logistiky, vojenského vzdělávání, vojenského zdravotnictví, vojenské geografie či ochrany proti zbraním hromadného ničení. „Důležitým styčným bodem je také společné operační nasazení ozbrojených sil obou zemí v misi Resolute Support v Afghánistánu, kde ČR i Gruzie v současné době patří k největším přispěvatelům,“ uvedl ministr obrany Martin Stropnický. V souvislosti s probíhajícími reformami a modernizací svých ozbrojených sil se Gruzie zajímá rovněž o produkty českého obranného průmyslu.

Česká republika se dlouhodobě zasazuje o respektování svrchovanosti a územní celistvosti Gruzie, podporuje rozvoj demokracie a občanské společnosti v zemi a rovněž sympatizuje s gruzínskými aspiracemi vstoupit v budoucnosti do NATO.

Ministr obrany Martin Stropnický a velvyslanec Gruzie Zaal Gogsadze

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama