MgA. Martin Stropnický

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.04.2016 6:30:00

Hlavním nástrojem pro zvládnutí migrační vlny je ochrana hranic Schengenu

Hlavním nástrojem pro zvládnutí migrační vlny je ochrana hranic Schengenu

Prioritní zajištění vnějších schengenských hranic, uzavření balkánské cesty a výměna informací, na tom se shodli ministři obrany devíti středoevropských a balkánských zemí.

 Ministři obrany CEDC (Central European Defence Cooperation) - České republiky, Rakouska, Slovenska, Maďarska, Slovinska a Chorvatska - dnes jednali ve Vídni se svými kolegy ze Srbska, Makedonie a Černé Hory. Hlavním tématem byla uprchlická krize.

„Zatímco v EU se dlouho vedla spíše akademická debata, my neustále zdůrazňujeme, že hlavním nástrojem pro zvládnutí migrační vlny je efektivní ochrana vnějších hranic Schengenu. Dnes jsme se všichni shodli, že uzavření balkánské trasy a vracení uprchlíků do zemí původu jsou zásadní prvky zvládnutí migrační krize. Máme společný pohled na situaci, chceme spolupracovat a vyměňovat si informace. A pokud by plán A na spolupráci EU s Tureckem nevyšel, musíme mít připravenou alternativu, jak chránit zejména makedonskou hranici,“ uvedl po jednání ministr obrany Martin Stropnický.

„Všichni účastníci setkání přivítali rakouskou iniciativu a dohodli se, že do zasedáni ministrů obrany EU v polovině dubna připravíme společný dopis, ve kterém budou středoevropské státy a země ‚balkánské stezky? prezentovat silným hlasem svůj společný postoj, včetně návrhu konkrétních opatření,“ doplnil ministr.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama