MgA. Martin Stropnický

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.05.2016 8:35:00

Ministr Stropnický navštívil Vojenský geografický a hydrometeorologický úřad

Ministr Stropnický navštívil Vojenský geografický a hydrometeorologický úřad

Ministr Martin Stropnický a první zástupce náčelníka Generálního štábu generálporučík Jiří Baloun si v Dobrušce prohlédli úřad a vybavení, kterým zdejší specialisté disponují.

 Předvedena byla i řada ukázek – také z účasti na mezinárodním projektu geoprostorové databáze krizových oblastí.

Zajímavou součástí programu byla ukázka vybraných pracovišť. Zde se ministr detailněji seznámil s úkoly plněnými v oblasti sběru a zpracování informačních podkladů o území, mapové tvorby, geodézie, fotogrammetrie, polygrafie, meteorologie, zapojení do mezinárodních projektů týkajících se zpracování geografických dat z různých teritorií světa a podobně. Zvláštní pozornost věnoval mobilním soupravám geografického a hydrometeorologického zabezpečení umístěným ve venkovních prostorách úřadu.

„Je úžasné, co zde v Dobrušce dokážete. Jsem rád, že i další důležitá složka naší armády se může řadit ke světové špičce, na kterou můžeme být po právu hrdí,“ uvedl ministr Stropnický. Hlavní inženýr, plukovník Radek Wildmann, připomněl i nasazení našich meteorologů a geografů v misích v Afghánistánu i pracoviště v kosovské Prištině.

Na závěr návštěvy byl ministr seznámen s činností tiskárny v Dobrušce, kde se tiskne kromě mapových podkladů i řada armádních publikací.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama