MgA. Martin Stropnický

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.10.2016 21:20:00

Ministr Stropnický se setká s účastníky kurzu základní přípravy

Ministr Stropnický se setká s účastníky kurzu základní přípravy

V pondělí 3. října 2016 nastoupí do kurzu základní přípravy k Velitelství výcviku – Vojenské akademie ve Vyškově na 550 nových rekrutů AČR, kteří zde absolvují tříměsíční základní výcvik.

 Jeho cílem je naučit vojáky základním dovednostem a znalostem nezbytným pro službu v AČR.

Společně s nimi nastoupí více než 50 nových příslušníků Aktivní zálohy OS ČR. Ti se zde zapojí do šestitýdenního vojenského cvičení, které jsou povinni absolvovat všichni vojáci v aktivní záloze v prvním roce při prvním uzavření dohody o zařazení do aktivní zálohy. Komplexní polní výcvik v závěru kurzu prověří znalosti a dovednosti záložníků při plnění bojových úkolů ve ztížených podmínkách a ochraně objektů důležitých pro obranu státu.

Novinkou bude nástup 16 občanů na dobrovolné vojenské cvičení. Dobrovolné vojenské cvičení je dobrovolnou přípravou vojáka v záloze. Tato forma základní přípravy je určena pro vojáky v záloze, kteří nevykonali vojenskou činnou službu a požádali o účast na dobrovolném vojenském cvičení. Získané znalosti, dovednosti a návyky těchto dobrovolníků po ukončení výcviku odpovídají svou úrovní přípravě vojáků AZ.

S novými rekruty AČR, novými příslušníky Aktivní zálohy i občany nastupujícími na dobrovolné vojenské cvičení se v pondělí 3. října 2016 setká ministr obrany ČR Martin Stropnický.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama