MgA. Martin Stropnický

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.03.2015 20:34:00

Před 16 lety jsme vstoupili do NATO. To jsou závazky...

Před 16 lety jsme vstoupili do NATO. To jsou závazky...

12. března 1999 vstoupila ČR do Severoatlantické aliance. Za tu dobu prošla česká armáda, ale i celá Aliance, zásadní proměnou. Zatímco NATO se rozrostlo na dnešních 28 členských zemí, české ozbrojené síly se těší velmi dobré mezinárodní pověsti.

Vstupem do Aliance jsme na sebe vzali řadu závazků. Například to, že v případě potřeby pro kolektivní obranu podle článku 5 Severoatlantické smlouvy poskytneme až brigádní úkolové uskupení. To představuje jednotku o síle až 5 000 vojáků – tedy vojensky zcela nepřehlédnutelný prvek. Opakovaně jsme do zahraničních misí pod vedením NATO vyčleňovali jednotky až do velikosti praporního úkolového uskupení. A naši spojenci nás za to také vysoce oceňují.

Téma bezpečnosti a obrany země se staly opět prioritou České republiky, což deklarovaly koaliční strany svým závazkem nejen zastavit propad rozpočtu resortu obrany, ale začít s jeho postupným navyšováním.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama