MgA. Martin Stropnický

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.04.2016 11:16:00

Spolupráci se závodem, který vyrábí stíhací stroje JAS-39 Gripen, si chválíme

Spolupráci se závodem, který vyrábí stíhací stroje JAS-39 Gripen, si chválíme

Ministr obrany Martin Stropnický navštívil závod SAAB v Linköpingu.

8.4.2016 • Již téměř dvanáct let využívá Armáda České republiky stíhací stroje JAS-39 Gripen. V rámci návštěvy Švédského království navštívila delegace složená ze zástupců armády a ministerstva obrany, v čele s ministrem obrany Martinem Stropnickým, závod, kde se tyto letouny vyrábí.

Při prezentaci společnosti SAAB byla představena zejména nová, významná vylepšení modelu Gripen, který tak nejen neustále udržuje krok se světovou konkurencí, ale v mnohém ji i předčí. Našich čtrnáct strojů, jež máme pronajaty, budou postupně procházet modernizací s cílem udržení operačních schopností a možného využití nových zbraňových systémů.

Rovněž byla představena nová generace mobilních 3D radiolokátorů (MADR) a protiletadlových raketových kompletů RBS-70NG. Radiolokátory jsou aktuálním tématem, přičemž dodavatele osmi kusů tohoto typu radarů v současné době české ministerstvo obrany vybírá.

„Velice si pochvalujeme spolupráci se společností SAAB. Nabízí špičková řešení, která jsou v současné době aktuální prioritou pro obnovu a modernizaci bojeschopnosti Armády České republiky,“ uvedl ministr Martin Stropnický. Velitel vzdušných sil brigádní generál Libor Štefánik zmínil potřebu modernizace již mnohdy zastaralých radiolokátorů sovětské výroby a to zejména s ohledem na spolehlivost, zaručený servis a dlouhou životnost, což již u techniky staré desítky let garantovat nelze.

Ministr diskutuje o nových vylepšeních dostupných pro Gripen

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama