Mgr. Bc. Pavla Golasowská, DiS.

  • KDU-ČSL
  • Moravskoslezský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,02. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.04.2018 15:50:00

Příručka MŠMT o výchově mládeže je v rozporu s právní úpravou i zdravým rozumem

Příručka MŠMT o výchově mládeže je v rozporu s právní úpravou i zdravým rozumem

Vyjádření k interpelaci ministryně práce a sociálních věcí

 Ministerstvo práce a sociálních věcí vydalo letos v březnu metodickou příručku pro sociální pracovníky. Mladiství podle ní získávají větší práva, než měli doposud. Takové patnáctileté dítě si tak může samo rozhodnout o tom, zda chce studovat nebo bydlet samostatně. V praxi to znamená, že pokud například dítě chodí takzvaně za školu, sociální pracovníci by mu v tom neměli bránit. Navíc dítě si může podle příručky samo rozhodovat o svém zdraví - pokud bude brát drogy, má na takové rozhodnutí podle ministerstva právo.

Podle KDU-ČSL je příručka nejen v rozporu se současnou právní úpravou, ale i zdravým rozumem. Proto dnes budu apelovat na ministryni práce a sociálních věcí Jaroslavu Němcovou, aby příručku okamžitě stáhla. KDU-ČSL jednoznačně prosazuje tradiční a rozumnou výchovu dětí ze strany rodičů i sociálních pracovníků. Lidovci odmítají, aby stát u dětí podporoval zahálčivý život nebo experimentování s návykovými látkami.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama