Mgr. Bc. Vít Rakušan

  • STAN
  • 1. místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.11.2017 14:44:08

Budeme hledat taková řešení, která tu hrůzu nedemokracie pomohou odvrátit

Budeme hledat taková řešení, která tu hrůzu nedemokracie pomohou odvrátit

Vít Rakušan na sněmu TOP 09

U zástupce Starostů a nezávislých se samozřejmě asi trochu očekává, že se bude ohlížet za naší dlouhou společnou minulostí, která přese všechno byla úspěšná.

Ale možná váš sněm přišel v tu nejlepší dobu. Přišel potom, co první týden zasedala Poslanecká sněmovna v novém složení. Přišel potom, co se ukázalo, že nastupuje do této doby nepoznaná arogance moci. Že přichází něco, co na nás všechny, kdo demokracii a svovodu jednotlivce vnímáme jako základní hodnotu, vyzařuje ohromnou hrůzu a zděšení.

Musíme si uvědomit, jaké priority zastáváme a co nás spojuje. Musíme zapomenout na úplně všechno, co nás rozdělovalo a rozdělilo. Musíme stát společně za tím, aby demokracie v České republice zůstala zachována. Není to strašení, ten strach je oprávněný.

TOP 09 je stranou, která má jasné hodnotové vymezení, je proevropská, prozápadní, má díky svému čestnému předsedovi obrovské renomé v zahraniční politice.

Těším se na spolupráci dvou rovnocenných partnerů v Poslanecké sněmovně. Doufám, že budeme schopni spolupracovat na tom, co nás spojuje a že budeme hledat taková řešení, která tu hrůzu nedemokracie pomohou odvrátit.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama