Mgr. Bc. Vít Rakušan

  • STAN
  • 1. místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.11.2020 20:50:22

Pojďme spolu dotáhnout změnu, kterou započaly krajské a senátní volby

Pojďme spolu dotáhnout změnu, kterou započaly krajské a senátní volby

Komentář na facebookovém profilu k výročí 17. listopadu


Mému dědovi bylo v roce 1939 osmnáct let. Byl vysokoškolákem. Nacisti ho zatkli a na čtyři roky poslali do koncentračního tábora Sachsenhausen. Ztratil tam nejlepší léta života, do smrti si nesl fyzické i psychické následky. Byl obětí zrůdné totality, která ničila. Jako každá jiná totalita. Ničí, boří, každý jednotlivý člověk pro ni neznamená nic. Ve jménu ideologie bere lidem jejich lidství.

V roce 1989 mi bylo 11. Vnímal jsem více pocity než fakta. Radost babičky, že po 21 letech má naději vidět svou dceru emigrantku. Radost rodičů, že budou moci dělat kariéru bez posvěcení strany. Radost z konce nenormálního života.

A náš život, po 31 letech od Listopadu, zase není úplně normální. Ne jen kvůli COVID-19, který nám bere svobody a vykolejil naše existence, ekonomické, sociální, osobní. Ale i kvůli lidem, kteří si privatizují tuhle zemi a odkaz 17. listopadu je jim ukradený. Mně ne. A STANu taky ne.

Pojďme spolu dotáhnout změnu, kterou započaly krajské a senátní volby. Pojďme příští Listopad slavit v “jiné” zemi. My to společně dáme.

 
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama