Mgr. Bc. Vít Rakušan

  • STAN
  • 1. místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.05.2021 19:58:00

Stav veřejných financí v České republice je v naprosté devastaci

Stav veřejných financí v České republice je v naprosté devastaci

Vláda nadále pokračuje v rozvratu veřejných financí. Uvádí to i ratingová agentura Moody`s

Ratingová agentura Moody's ve své čerstvě zveřejněné zprávě kritizuje plán, který minulý týden schválila česká vláda jako „Konvergenční program 2021“ . Podle agentury Moody`s plánu chybí smysluplné návrhy fiskální konsolidace, což ohrožuje budoucí hodnocení úvěrové spolehlivosti. Česká vláda očekává, že v roce 2024 narazí na dluhovou brzdu na úrovni 55 procent HDP.

“Vládní plán není plánem konsolidace veřejných financí. Je to plán dalšího výrazného prohlubování celkového zadlužování České republiky. Je to plán, který vede ke snížení ratingu naší země a k dalšímu navýšení nákladů na obsluhu státního dluhu, které mohou snadno překonat částku 100 miliard ročně. Nejedná se o konsolidaci, ale o pokračování v rozvratu veřejných financí, který probíhá už několik let,” říká ekonomický expert hnutí STAN Věslav Michalik.

"Dlouhodobě upozorňujeme, že stav veřejných financí v České republice je v naprosté devastaci. O to více je alarmující, že vládní činitelé neprokazují jakoukoli ambici otočit kurs a pracovat na udržitelném hospodaření země. Pokud nedojde k výrazné změně a nezačneme s rozpočtem nakládat zodpovědně, můžeme na to v budoucnu tvrdě doplatit," dodává předseda hnutí STAN Vít Rakušan.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama