Mgr. Bc. Vít Rakušan

  • STAN
  • 1. místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.11.2017 8:39:00

V demokracii vládne většina, ale jsou respektována práva menšiny

V demokracii vládne většina, ale jsou respektována práva menšiny

Komentář na facebookovém profilu k jednání Poslanecké sněmovny

Co jsem včera řekl ve sněmovně?

"Vážený pane předsedající, vážené kolegyně, kolegové, dovolte mně prosím jenom krátce zrekapitulovat, jak to jednání vypadá, a to za nejmenší poslanecký klub tady v Poslanecké sněmovně.
Ano, my jsme byli pozváni na jednání k hnutí ANO, a skutečně si tam pánové Vondráček a Faltýnek vyslechli to, co bychom si my představovali. A my jsme říkali: Uvědomujeme si, že jsme nejmenší. Naše nároky nejsou velké, nemáme nároky do vedení Sněmovny, na předsedu, místopředsedy Sněmovny, my chceme členství ve výborech. Ukazovali jsme hnutí ANO, jakým způsobem jsou nespravedlivě nastaveny počty tak, že se nejmenší prostě do těch výborů vůbec nedostanou. Nicméně tady je ten základ toho, kde je problém. Jak se vítěz voleb dívá na ty malé, které nepotřebuje. Na ty malé, kteří řekli, že nebudou podporovat vládu hnutí ANO. Dívá se na ně tak, že si vyslechne jejich požadavky a odpoví: My se vám ozveme. Tak já jenom chci říct, že za ten týden se nám nikdo neozval, nikdo nám výsledek jednání neřekl, nikdo nám nepověděl, v jakých výborech, jak už řekl pan předseda Gazdík, budeme moci pracovat. Tedy to přece není jednání. To je takový korporátní styl toho jednání. Malé nepotřebuji. Já potřebuji jenom ty, kteří mě do budoucna podpoří, kteří mi přislíbili podporu. A s těmi ostatními já se nebavím.
Smysl demokracie je skutečně v tom, že vládne většina, ale jsou respektována práva menšiny. A to, že menšina své zájmy neprosadí, to je legitimní odpověď. A my bychom ji od pana Faltýnka jistě nakonec přijali, protože jsme malí. Ale demokracie spočívá i v tom, že se s menšinou někdo baví. Děkuji"

A za tím si stojím.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama