Mgr. Bc. Vít Rakušan

  • STAN
  • 1. místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.12.2020 9:25:00

Vláda omezila svobodu podnikání. A pak přišla na řadu ta naše nemehla

Vláda omezila svobodu podnikání. A pak přišla na řadu ta naše nemehla

Komentář na facebookovém vprofilu k rozhodování vlády podle průzkumů veřejného mínění

 1. PROBLÉM: Vláda omezila svobodu podnikání v zemi. Měla k tomu objektivně vážné a relevantní důvody.

2. ŘEŠENÍ: Vláda vymyslela kompenzace pro podnikatele tak, aby spravedlivě vynahradila podnikatelům ušlý zisk. A přispěla tak aspoň na nezbytné náklady, které podnikatelé mají. Kdyby to neudělala, lidé by taky mohli umřít hlady a většina podniků v České republice zkrachovat.

ALE. Přichází na řadu ta naše nemehla.

3. Vláda vymyslela programy, které mají podnikatelům pomoci tak, aby nemohli čerpat více programů najednou. Tedy, vlatsníci malých obchodů se třemi zaměstnanci, si například musí vybrat mezi kompenzací "pro sebe" a svůj podnik, a programem antivirus, který pomáhá s platy zaměstnanců.

4. Lidé se proti tomu bouří, protože to se dá vydržet maximálně měsíc, mnohdy ani to ne. Bouří se opozice. A není divu. Píšu jednu z desítek interpelací na ministry této vlády.

5. Ministryně v médiích slibuje, že souběh "vyřeší" a umožní čerpat oba zmíněné programy najednou.

6. Přichází odpověď na mou interpelaci, ve které o avizované změně není ani zmínka. Ministryně ale podpoří pozměňovací návrh v Senátu, na který kdysi akorát nadávala.

A já se ptám. Vy tomu rozumíte? Vám se to zdá fér? Sdílejte prosím, než to smažou. Protože jen tak vládu, která se rozhoduje jen podle průzkumů veřejného mínění, donutíme k tomu, aby přestala vládnout jako nemehla.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama