Mgr. Bohuslav Sobotka

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.06.2010 20:20:00

Nepřipusťme politiku vzájemného kádrování

Nepřipusťme politiku vzájemného kádrování

Vůči případné pravicové vládě budeme důsledně uplatňovat kontrolní opoziční roli.

Pokud se podaří ustavit pravicovou vládu, chce být ČSSD aktivní opoziční stranou. Z tohoto důvodu je podle statutárního místopředsedy sociální demokracie Bohuslava Sobotky důležité, aby v čele Poslanecké sněmovny nebyl loajální zástupce vládní koalice. Proto bude nadále prosazovat na post předsedy Poslanecké sněmovny Lubomíra Zaorálka.

"Myslím si, že je důležité nepřipustit politiku vzájemného kádrování. To by byla cesta do pekel a podle mého názoru je důležité, aby se politické strany mezi sebou dohodly na velikosti vedení Poslanecké sněmovny a aby byly hlavní strany v tomto vedení spravedlivě zastoupeny podle principu poměrného zastoupení. Sociální demokracie, která má nejsilnější poslanecký klub, bude nominovat Lubomíra Zaorálka jako svého kandidáta na post předsedy Poslanecké sněmovny. Nám jde o to, abychom mohli skutečně důsledně uplatňovat kontrolní opoziční roli, pokud zůstaneme v opozici," říká statutární místopředseda Bohuslav Sobotka.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama