Mgr. Bohuslav Sobotka

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.12.2017 6:38:00

Premiér Sobotka se setkal s předsedou Senátu Chilské republiky

Premiér Sobotka se setkal s předsedou Senátu Chilské republiky

Předseda vlády Bohuslav Sobotka jednal v úterý 5. prosince 2017 v Poslanecké sněmovně PČR s předsedou Senátu Národního kongresu Chilské republiky Andrésem Zaldívarem Larraínem.

 Mluvili spolu především o ekonomické spolupráci obou zemí, ochraně klimatu, spolupráci Evropské unie s Chile a aktuálních zahraničně-politických otázkách týkajících se Latinské Ameriky.

Českou republiku a Chile spojují kvalitní ekonomické kontakty. Hlavním tématem hovoru proto byla zejména perspektiva dalšího prohloubení spolupráce v dopravní infrastruktuře, energetice a důlním či potravinářském průmyslu. Jednání se zaměřilo také na česko-chilskou spolupráci v obraně, lesnictví a vodním hospodářství. Předseda Senátu Chile poděkoval premiérovi za finanční pomoc, kterou vláda České republiky poskytla jeho zemi po požárech a povodních, které zemi postihly v první polovině letošního roku. Částka ve výši 3 miliony Kč byla použita k opětovnému zalesnění spálených lesů v chilském regionu Maule.

Předseda Senátu Národního kongresu Chilské republiky Andrés Zaldívar Larraín přijel do České republiky na pozvání předsedy Senátu PČR Milana Štěcha.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama