Mgr. Bohuslav Sobotka

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.06.2010 18:10:00

Slováci se vyslovili pro sociální smír

Slováci se vyslovili pro sociální smír

Volební výsledek SMER-SD je oceněním úspěšné politiky vlády Roberta Fica.

Blahopřeji Róbertu Ficovi, předsedovi strany SMER-SD, která je partnerskou stranou ČSSD, k mimořádnému zisku ve volbách, kdy strana SMER-SD získala o téměř více jak 6% hlasů více, než ve volbách v roce 2006. SMER-SD zvítězila s obrovským náskokem 19% před druhou stranou SDKÚ-DS.

Tak vysoký zisk hlasů pro SMER-SD nelze interpretovat jinak, než jako ocenění čtyřleté práce vlády v čele s R. Ficem a stranou SMER-SD slovenskými občany. Toto vítězství je o to cennější, neboť to byla vláda R. Fica, která přivedla zemi do eurozóny a vedla zemi v nelehkém období hospodářské krize.

Vítám rozhodnutí prezidenta SR Ivana Gašparoviče pověřit jednáním o sestavení vlády vítěze slovenských voleb R. Fica. Jsem přesvědčen, že tak silný mandát od voličů je možné využít k sestavení vlády s účastí SMER-SD, což by odpovídalo mimořádně vysokému volebnímu zisku této strany. Tedy k sestavení vlády, jejímž cílem nebude pouze bezhlavě rozpočtově škrtat, odbourávat daňovou progresi, zavádět princip placeného zdravotnictví a odbourávat sociální smír v zemi tak, jak se zatím rýsuje v diskusích vládní program pravicové koalice v ČR.

Bohuslav Sobotka, statutární místopředseda ČSSD
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama