Mgr. Bohuslav Sobotka

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.05.2010 17:52:00

Vítěz voleb by měl sestavovat vládu

Vítěz voleb by měl sestavovat vládu

Chceme jednat o programových prioritách a zjistit, zda není možné sestavit vládu.

První místopředseda ČSSD Bohuslav Sobotka se domnívá, že podle dosavadní politické kultury by měla vládu sestavovat vítězná strana. Hlavní je podle Bohuslava Sobotky projednat programové priority a na jejich základě zjistit, zda je případně možné sestavit vládu.

"V souvislosti s dosavadní politickou kulturou v České republice a s ústavními zvyklostmi je, aby první pokus dostala politická strana, která zvítězila ve volbách do Poslanecké sněmovny. Tak tomu bylo i v minulosti. Koneckonců pan prezident pověřil ODS sestavením vlády v situaci, kdy tato strana sice vyhrála volby, ale neměla jasnou většinu v Poslanecké sněmovně. Podle našeho názoru by tu možnost měla získat sociální demokracie," říká místopředseda Bohuslav Sobotka. Podle místopředsedy ČSSD jde v současné době sociální demokracii o to, aby do důsledků projednala programové priority se kterými šla do voleb, a zjistila zda je možné na jejich základě sestavit vládu.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama