Mgr. Bohuslav Sobotka

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.03.2010 11:28:00

Vyšší zdanění firem a progresivita

Vyšší zdanění firem a progresivita

Priority ČSSD v oblasti daní.

 První místopředseda ČSSD Bohuslav Sobotka představil na programové konferenci priority sociální demokracie v oblasti daní. Podle něj je nutno se více zaměřit na zdanění firem a posílit daňové odvody v případě osob s příjmem nad sto tisíc korun měsíčně.
 

„My se domníváme, že nebude možné do budoucna snížit tempo zadlužování, pokud nezvýšíme příjmy veřejných rozpočtů. Proto předkládáme některé návrhy, které by zvýšily příjmy státu. Nechceme zvyšovat přímé daňové zatížení středně a nízko příjmových skupin. Chceme se více podívat na zdanění firem a chceme také zvýšit daňovou progresi pro ty, kdo vydělávají více než sto tisíc korun měsíčně,“ dodává Bohuslav Sobotka.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama