Mgr. Dagmar Navrátilová

  • LIDEM
  • Opatovice
  • zastupitelka obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,73. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.08.2012 10:31:32

Iniciativa, která si zaslouží podporu!

Iniciativa, která si zaslouží podporu!

Poslaneckou iniciativou chceme pomoct řešit současný stav v oblasti prokazování ovlivnění řidičů návykovými látkami.

Tato skutečnost je oproti prokazování vlivu alkoholu složitější a také finančně náročnější, což působí problémy především v řízení o přestupku.

Oproti současnému stavu chceme zavést tzv. analytický princip, který je zakotven v legislativě některých zemí (např. Německo, Belgie, Švédsko), dle kterého je řidič zakázanou látkou ovlivněn, pokud je přítomna v krvi. Nyní je potřeba po provedení stěru a odebrání moči a krve provést ještě znalecký posudek, který určí, zda je řidič látkou opravdu ovlivněn. To již nebude potřeba. V této oblasti je průkopníkem výbor České společnosti soudního lékařství a soudní toxikologie a z jeho poznatků chceme také vycházet.

V současné době oslovujeme zástupce všech politických stran, aby se k návrhu přidali. Ten chceme dále představit na semináři, který se bude konat v září.

Dagmar Navrátilová, poslankyně Parlamentu ČR

Jiří Rusnok, poslanec Parlamentu ČR
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama