Mgr. Dana Váhalová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,99. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.06.2014 13:31:00

Volba generálního tajemníka Rady Evropy

Volba generálního tajemníka Rady Evropy

24. června 2014 zasedání Parlamentního shromáždění Rady Evropy opětovně zvolilo do funkce generálního tajemníka Thorbjorna Jaglanda na dalších pět let.

Poslanci  Parlamentního shromáždění Rady Evropy (PACE) ze 47 zemí dali v drtivé většině důvěru jeho politice reforem Rady Evropy, zejména jeho snaze  hledání vzájemně přijatelného kompromisu  a  prosazovaní řešení konfliktů diplomatickou cestou. Jeho protikandidátkou byla Sabine Leutheusser-Schnarrenberger, bývalá německá ministryně spravedlnosti a dlouholetá členka Bundestagu.

Thorbjorn Jagland je jedním z nejzkušenějších evropských sociálně-demokratických politiků, byl předsedou Norské strany práce, předsedou vlády Norského království, ministrem zahraničí Norského království a také předsedou Parlamentu Norského království. V roce 2009 byl zvolen předsedou Norského Nobelova výboru, který rozhoduje o udělení Nobelovy ceny míru.

Dana Váhalová
vedoucí české delegace v Parlamentním shromáždění Rady Evropy , místopředsedkyně PACE

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama