Mgr. Dana Váhalová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,99. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

17.02.2017 12:47:27 - Mrazík

Bohumínské usnesení

Jste pro zrušení? Podle mě je to od Sobotky alibistické. Jak jinak si vysvětlit, že s tím přichází teď, když prohráváte, To nevěděl třeba loni, předloni, že je bohumínské usnesení zastaralé? Proč vám najednou vadí spolupráce s ANO? Nebylo by někdy fajn, kdyby strany spolupracovali déle než max 4 roky? Tím myslím dobré pro všechny. Nebo je to prostě tak, že chcete získat voliče KSČM a už dopředu počítáte s tím, že ať volbami dopadnou jakkoliv spolu s ostatními se spojíte proti Babišovi? Mrazík

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.02.2017 11:28:41 - Mgr. Dana Váhalová

Bohumínské usnesení bylo přijato téměř před čtvrtstoletím. Na komunální úrovni i na krajích s KSČM již několik volebních období spolupracuje nejen ČSSD, ale i jiné strany. Nepovažuji za  správné předčasné proklamace o vylučování jakéhokoliv subjektu, který bude občany zvolen do poslanecké sněmovny. O koalicích se  jedná až po  volbách  a  předseda vlády B. Sobotka pouze naznačil, že je otevřený spolupráci se všemi politickými stranami, které jsou schopny s ČSSD realizovat pozitivní program pro české občany. Začíná předvolební kampaň, kdy se bohužel  často na dobré věci rychle zapomíná.

Současná koaliční vláda je poměrně úspěšná, ale samozřejmě  existují i třecí plochy.ČSSD je tradičně levicovou stranou a ANO vedená A. Babišem  je,  byť se vydává za středovou stranu, stále poněkud nečitelná. Není to vyprofilovaná politická strana s jasným programem a  sám  její předseda často rád opakuje, že řídí svou stranu jako firmu. Úspěch firmy, však nemusí znamenat  úspěch a prospěch široké veřejnosti.