Mgr. Daniel Herman

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.05.2014 10:41:28

„Kultura připomínání“ je významná při zpracování těžkých kapitol minulosti

„Kultura připomínání“ je významná při zpracování těžkých kapitol minulosti

Na zasedání Rady ministrů pro kulturu v Bruselu vyzdvihl ministr Herman význam „kultury připomínání“

Ministr kultury Daniel Herman se dne 21. května 2014 zúčastnil v Bruselu zasedání Rady ministrů pro vzdělávání, mládež, kulturu a sport, části kultura a audiovize.

V rámci politické rozpravy k dokumentu „Řešení otázek kulturní politiky v rámci příštího pracovního plánu Rady pro kulturu“ podpořil myšlenku vypracování evropské strategie pro evropskou kulturu jako jednoho z prvních úkolů nové Evropské komise.

„Nelze se soustředit pouze na profesionální oblast kultury, ale důležitá je i podpora amatérské kultury, folklórních tradic a cílená podpora vzdělávání dětí a mládeže. Za významnou je třeba považovat „kulturu připomínání“, která pomáhá při zpracování těžkých kapitol minulosti“, zdůraznil ve svém vystoupení ministr Herman.

Ministři kultury dále přijali závěry Rady o kulturním dědictví, které mimo jiné konstatují, že kulturní dědictví pomáhá odstraňovat sociální nerovnost, usnadňuje integraci do společnosti a účast na kultuře i společenském životě, a tím podporuje společenskou soudržnost.

Rada ministrů také odsouhlasila dokument „Návrh prováděcího rozhodnutí Rady o praktických a procesních opatřeních za účelem jmenování tří odborných členů poroty pro výběr a monitorování akce „Evropské hlavní město kultury“ na roky 2020 až 2033 Radou a přijala rozhodnutí Rady o jmenování nizozemského města Leeuwarden „Evropským hlavním městem kultury“ na rok 2018.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama