Mgr. Daniel Herman

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.05.2017 11:45:00

Anifilm dlouhodobě reprezentuje Českou republiku ve světovém kontextu

Anifilm dlouhodobě reprezentuje Českou republiku ve světovém kontextu

Daniel Herman navštíví dnes Mezinárodní festival animovaných filmů v Třeboni, nad kterým v letošním roce převzal záštitu.

"Do rodných Jižních Čech se vždy  vracím velmi rád; nyní to je ve spojení s festivalem Anifilm, který představuje aktuální trendy, technologie a především skvělou práci profesionálů v oblasti animované tvorby. Přináší i nové osvěžující pohledy a novinky tvorby nové  generace studentů. Moje uznání a obdiv  směřují ke všem filmovým tvůrcům, studentům, pedagogům a filmovým fanouškům animovaných filmů. Jsem přesvědčen, že Anifilm dlouhodobě reprezentuje Českou republiku, Jihočeský kraj a město Třeboň ve světovém kontextu.“ Daniel Herman.

 Do šesti soutěžních kategorií festivalu vybrala letos porota 132 filmů z celého světa. Hostem letošního ročníku bude Adam Elliot, oscarový tvůrce populárních outsiderů. Na letošní Mezinárodní festival animovaných filmů ANIFILM přicestuje až z australského Melbourne  Adam Elliot, jeden ze světově nejuznávanějších současných tvůrců animovaného filmu, autor pozoruhodných a oceňovaných filmů jako jsou Oscarem ověnčený krátký film Harvie Krumpet nebo celovečerní snímek Mary a Max, který si mimo jiné odnesl hlavní ceny z festivalů v Annecy a Ottawě.

Mezinárodní festival animované tvorby byl založen v r. 2002, koná se v Třeboni každoročně v květnu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama