Mgr. Daniel Herman

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.03.2016 20:08:35

Česká i světová filmová scéna ztrácejí obdivuhodnou uměleckou osobnost

Česká i světová filmová scéna ztrácejí obdivuhodnou uměleckou osobnost

Vyjádření ministra kultury Daniela Hermana k úmrtí Jana Němce

Známý český režisér podlehl zákeřné nemoci ve věku 79 let.

"S velkým zármutkem jsem přijal zprávu o úmrtí pana režiséra Jana Němce. Originalita jeho umění, neměnné životní postoje, které nezlomily perzekuce a nátlak komunistického režimu, jeho odvaha, se kterou poukazoval na okupaci naší země v roce 1968 jsou a zůstanou hodny obdivu. Jeho filmové i dokumentární dílo, průkopnictví v oblasti tvorby hudebních klipů, produkční i pedagogická činnost svědčí o nezdolném charakteru, velké tvůrčí invenci i obrovském životním entuziasmu.

Česká i světová filmová scéna v osobě pana režiséra Němce ztrácejí obdivuhodnou uměleckou osobnost. V úctě se skláním před jeho osobní statečností i před jeho uměním a všem jeho blízkým vyslovuji hlubokou, upřímnou soustrast," uvedl k smutné události ministr Herman.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama