Mgr. Daniel Herman

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.11.2016 6:34:00

České filmy bývají pravidelně zastoupeny na kanadských mezinárodních festivalech

České filmy bývají pravidelně zastoupeny na kanadských mezinárodních festivalech

Ministr kultury se setkal s kanadskou velvyslankyní.

Ministr Herman dnes přijal v Nostickém paláci na pražské Malé Straně  J. E. paní Barbaru Richardsonovou, novou velvyslankyni Kanady, která svůj úřad v České republice zastává od října letošního roku.

Předmětem dnešního společného jednání byl program plánované listopadové pracovní cesty Daniela Hermana do Kanady, v rámci které by měl navštívit například významné středisko pro českou a slovenskou komunitu v Ontariu, Národní galerii v Ottawě, Bachův festival v Montrealu či mezinárodní veletrh a festival CINARS, který je považován za jednu z nejdůležitějších prezentací živého umění  v Severní Americe.

Obě strany zhodnotily i dosavadní vzájemnou spolupráci obou zemí především v oblasti profesionálního umění. „Oceňuji  pravidelnou účast Kanady na mezinárodním knižním veletrhu a literárním festivalu Svět knihy v Praze, stejně jako prohlubující se spolupráci Národní knihovny ČR, jejímž je naše ministerstvo zřizovatelem, se třemi partnerskými knihovnami - National Library of Canada v Ottawě, University of Britisch Columbia Library ve Vancouveru a Canadian Agricultural Library v Ottawě,“ uvedl například ministr kultury.

V oblasti hudebního umění si ministr Herman váží intenzivních kontaktů České filharmonie s kanadskými umělci; např. kanadský dirigent Charles Olivieri-Munroe spolupracuje již 10 let jak s Českou filharmonií, tak i s dalšími českými orchestry. Dobré kontakty s Kanadou má i operní sólistka Eva Urbanová, která poměrně často v Torontu vystupuje.

V oblasti kinematografie bývají české filmy pravidelně zastoupeny na kanadských mezinárodních filmových festivalech (Montreal, Toronto, Quebec, Banff),  zejména pak na ottawském Středoevropském festivalu, jehož program tvoří snímky zemí V4. Kanadské filmy jsou často uváděny i na mezinárodních filmových festivalech konaných v ČR. Kanadská strana úzce spolupracuje i s dalšími příspěvkovými organizacemi Ministerstva kultury, například s  Ústavem lidové kultury ve Strážnici či  Institutem umění.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama