Mgr. Daniel Herman

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.05.2016 21:11:00

Jejich krev žaluje k nebi... Začátek 21. století přináší nové výzvy

Jejich krev žaluje k nebi... Začátek 21. století přináší nové výzvy

Ministr kultury Daniel Herman uctil památku obětí komunistického režimu.

Vzpomínkovou akci uspořádala Konfederace politických vězňů za účasti významných osobností společenského i politického života. Památku přišli také uctít i rodinní příslušníci obětí.

Proslov ministra Hermana:

„Přicházíme sem, abychom uctili památku tisíců těch, kteří díky třídní nenávisti, která vystřídala nenávist rasovou, se stali obětí komunistického režimu. Před 2000 lety na Golgotě se zdálo, že ti, kteří mají veškerou moc, budou vládnout světem a ten, který bezmocný umíral na kříži, že skončí v zapomenutí. Stal se přesný opak. On založil civilizaci, ze které vyrůstá celá Evropa a naše společnost. Ti, kteří umírali v komunistických lágrech, se často hlásili k jeho odkazu a na ten nesmíme zapomenout. Odkaz lidí, kteří dokázali položit své životy pro hodnoty svobody lidských práv, spravedlnosti, ani dnes nezevšedněl. I začátek 21. století přináší nové výzvy a je na každém z nás, k jakému směru se přihlásíme, a jaké hodnoty budeme vyznávat. Ti, kteří položili své životy za svobodu této země, jsou velkým mementem. Nesmíme na ně zapomenout, protože jejich krev žaluje k nebi!"

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama