Mgr. Daniel Herman

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.10.2017 7:34:00

Máme kvalitní mladé tvůrce, které je třeba podporovat

Máme kvalitní mladé tvůrce, které je třeba podporovat

Ve čtvrtek 12. 10. v 19 hodin se Daniel Herman na pražském náměstí Míru zúčastní slavnostního zahájení festivalu Signal, který finančně podpořilo také Ministerstvo kultury.

 Praha se na čtyři večery ocitne v záblescích světel dvou desítek uměleckých instalací. Ty budou zcela poprvé rozmístěny na dvou oficiálních festivalových trasách: trase Centrum a trase Vinohrady. Festival tak v sobě jedinečným způsobem spojí vizuálně atraktivní díla s náročnými instalacemi mezinárodní kvality. Díky podpoře nových uměleckých děl je SIGNAL festival respektovanou platformou i v mezinárodním měřítku a vyhledávaným místem pro seznámení se s nejnovějšími projekty v tomto rychle se rozvíjejícím umělecko-technickém kulturním oboru.

„Jsem velmi rád, že mohu být u zahájení již 5. ročníku tohoto úspěšného a nesmírně kreativního festivalu světel. Líbí se mi spojování historických budov s vizuálním uměním, klasického s moderním, protože to přináší úplně nový pohled na věci a památky. Návštěvníci tak mají šanci vidět pražské památky a zákoutí z úplně jiného úhlu. Jsem přesvědčen, že máme kvalitní tvůrce, mladé umělce a studenty, které je třeba podporovat a umožnovat častější prezentaci jejich umu na veřejnosti,“ řekl Daniel Herman.

Nejočekávanějším dílem nové sekce SIGNAL Calling bude světelná instalace HEARDT autorů Anny Feyrerové, Báry Anny Stejskalové, Richarda Dobřichovského a Tomáše Bukáčka. Toto trojrozměrné světélkující srdce reagující barvami na hudbu hranou z připojeného klavíru mělo svou světovou premiéru na konci srpna na proslulém americkém festivalu Burning Man.

Více informací ZDE

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama