Mgr. Daniel Herman

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.11.2016 10:59:00

Naši odborníci patří mezi světovou špičku

Naši odborníci patří mezi světovou špičku

Tématem setkání byla rekapitulace vzájemných kulturních vztahů a diskuze o možnostech prohloubení další spolupráce.

Ministr Herman dnes  přijal v 9 hodin v Nostickém paláci pana Veždi Letifa Rašidova, bulharského ministra kultury, který svůj úřad zastává od roku 2009. Ministra kultury Bulharska doprovodila delegace, v níž byli například J. E. pan Latchezar Petkov, velvyslanec Bulharské republiky v ČR či paní Galina Todorova, ředitelka Bulharského kulturního institutu v Praze. Obsahem rozhovoru bylo naplňování Programu spolupráce mezi Ministerstvem kultury České republiky a Ministerstvem kultury Bulharské republiky. Obě strany s uspokojením konstatovaly, že vzájemná kulturní spolupráce se úspěšně rozvíjí. Kulturní instituce obou zemí si zachovávají velmi dobré vztahy.  Ministr Herman také představil bulharskému ministrovi významné mezinárodní kulturní přehlídky a festivaly v České republice, které se budou konat v nejbližších dvou letech, a na kterých by mohli bulharští umělci participovat. Zmínil i další možnosti vzájemné spolupráce. „Česká republika je známá vysokou úrovní své památkové péče, ve které naši odborníci patří mezi světovou špičku, proto věřím, že by vzájemné sdílení zkušeností a odborností na tomto poli mohlo též sloužit k vzájemnému prospěchu,“ uvedl napříkla ministr Herman.

Během dnešního rozhovoru ocenil Daniel Herman i dosavadní vzájemnou spolupráci obou zemí především v oblasti profesionálního umění, zejména pak pravidelnou účast Bulharska na všech ročnících Pražského Quadriennale. Neopominul ani každoroční účast bulharských dětí na Mezinárodní dětské výtvarné výstavě Lidice.

Na závěr dnešního setkání  obě strany ve shodě ocenily i loňskou výstavu v pražském Klementinu s názvem „Síla občanské společnosti: Osud Židů v Bulharsku,“ nad kterou ministr Herman převzal záštitu. Výstava, kterou zorganizovala Národní knihovna ČR a Velvyslanectví Bulharské republiky ve spolupráci s Bulharským kulturním institutem v Praze, seznamovala návštěvníky se záchranou bulharských Židů za druhé světové války.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama