Mgr. Daniel Herman

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.05.2017 5:28:00

Nová moderní expozice nabídne veřejnosti exponáty a zážitky

Nová moderní expozice nabídne veřejnosti exponáty a zážitky

Daniel Herman podepsal zahájení projektu výstavby nového expozičního skleníku v Arboretu Nový Dvůr.

SZM uspělo s projektem Skleníková expozice Arboretum Nový Dvůr  za téměř 119,5 milionu Kč v rámci Integrovaného regionálního operačního programu;  Strategický cíl 3.1 - Zefektivnění prezentace, posílení ochrany a rozvoje kulturního dědictví.

Tento úspěch je jedinečnou příležitostí investovat také do hmotné podstaty zcela unikátního památkového fondu České republiky, což uvedený Strategický cíl 3.1 umožňuje.

„Jsem velmi rád, že po čase projektových příprav může být výstavba nového  skleníku zahájena. Jsem přesvědčen, že nová moderní expozice zvýší nejenom návštěvnost, ale nabídne veřejnosti celou řadu zajímavých exponátů a zážitků.  Děkuji všem, kteří se na náročných přípravách podíleli,“ uvedl Daniel Herman

Moderní a atraktivní skleník, který Arboretum v Novém Dvoře již nutně potřebovalo, by byl jen nesplněným přáním bez podpory zřizovatele Slezského zemského muzea, kterým je Ministerstvo kultury ČR.

„Ráda bych tímto poděkovala jak panu ministrovi, tak také panu ekonomickému náměstkovi René Schreierovi a jeho kolegům z ekonomického odboru ministerstva kultury za metodickou spolupráci při přípravě projektu i v průběhu vyjednávání o podmínkách čerpání finančních prostředků na výstavbu skleníku. A děkuji zástupcům zřizovatele nejen za naše muzeum, ale i za všechny naše návštěvníky, kteří se na nový skleník opravdu velmi těší,“ dodala Jana Horáková, ředitelka Slezského zemského muzea.

V novém skleníku  návštěvníci zhlédnou celou řadu  exponátů z rostlinné i živočišné říše. Nebudou zde chybět ani vodní prvky nebo atraktivní prohlídkové trasy, stejně jako tzv. suchá expozice, kde budou prezentovány bohaté přírodovědné sbírky Slezského zemského muzea. Prostory skleníku budou celoročně využity mimo jiné také pro edukační programy, k pořádání tematických workshopů, přednášek nebo výstav. Předběžný termín jeho otevření je plánován na přelom let 2019/2020.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama