Mgr. Daniel Herman

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.05.2017 17:38:00

Pražské jaro slibuje mnoho nevšedních uměleckých zážitků

Pražské jaro slibuje mnoho nevšedních uměleckých zážitků

Ministr kultury Daniel Herman se dnes v 19,15 hodin v Obecním domě zúčastní slavnostního zahájení 72. ročníku mezinárodního hudebního festivalu Pražské jaro 2017, které se tradičně koná každý rok 12. května na výroční den úmrtí Bedřicha Smetany.

„Jako každý rok, tak i ten letošní se všichni příznivci kvalitního interpretačního umění  a tudíž i Pražského jara těší, až se rozezní tóny všech období a žánrů. Mezinárodní festival Pražské jaro je neodmyslitelnou součástí kulturního kalendáře všech milovníků klasické hudby, stejně jako mladých nadějných umělců, kteří zde měří své síly a schopnosti v odborníky uznávané soutěži. Trvalou posluchačskou a diváckou přízeň si festival získává pestrým programem i velmi kvalitním obsazením: koncertní pódia vítají významné a uznávané interprety a orchestry domácí i zahraniční. Také program letošního ročníku slibuje mnoho nevšedních uměleckých zážitků. Nenechme si je ujít,“ říká k letošnímu ročníku festivalu  Daniel Herman.

Přehlídku prominentních zahraničních symfonických orchestrů stejně jako festival samotný zahájí těleso, které mnozí řadí na první příčku pomyslného žebříčku nejlepších světových orchestrů – Vídeňští filharmonikové v čele s dirigentem Danielem Barenboimem. Tento věhlasný orchestr na Pražské jaro zavítá již posedmé, nicméně festival zahájí poprvé  - a jak jinak, než cyklem symfonických básní B. Smetany Má vlast.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama