Mgr. Daniel Herman

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.11.2016 14:51:00

Veletrhy jsou pro paměťové instituce příležitostí prezentovat svůj smysl

Veletrhy jsou pro paměťové instituce příležitostí prezentovat svůj smysl

Na pražském Výstavišti v Holešovicích probíhal ve dnech 4. – 5. 11. 2016 5. ročník mezioborových veletrhů zaměřených na široký kontext památkové péče. Záštitu nad akcí převzalo Ministerstva kultury.

Na veletrhu se představilo více než 120 vystavovatelů, mezi nimi také Národní památkový ústav, největší příspěvková organizace MK. Prezentovány byly nejen aktivity na poli památkové ochrany, ale rovněž restaurátorství, uměleckých řemesel, muzejnictví, historického stavitelství. Součástí expozic byly interaktivní ukázky, workshopy a poradenství; ve dvou přednáškových sálech byl pro návštěvníky volně přístupný program konferencí, přednášek, diskusí a prezentací.

K atraktivitě veletrhu přispěla i možnost cestování po památkových objektech a zhlédnutí ukázek některých výstav navazujících na konference a semináře, krom jiných „Památky v době lucemburské“, „Vila Tugendhat“, „Cechy a tradiční řemesla“ či „Karel IV. – odkaz velkého panovníka“.

„Podobné veletrhy jsou nejen příležitostí pro paměťové instituce prezentovat svou činnost a její smysl, ale také prostorem setkávání všech, kteří cítí odpovědnost za odkaz naší minulosti. Toto vzájemné posilování se v dobrém je důležité a dává sílu k další práci,“ řekl k výstavě ministr Daniel Herman.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama