Mgr. Daniel Herman

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.10.2016 5:28:00

Vláda této země vnímá Romy jako integrální součást naší společnosti

Vláda této země vnímá Romy jako integrální součást naší společnosti

Daniel Herman se zúčastnil vyhlášení postupových nominací na cenu Roma Spirit 2016.

Ocenění je udělováno institucím a jednotlivcům, kteří přispěli k integraci romské menšiny do majoritní společnosti, zlepšení její životní situace a řešení problémů romské komunity. Letos probíhá již pošesté.

Na začátku nominační tiskové konference vystoupil exministr pro lidská práva Michael Kocáb, předseda správní rady nadace, jež nese jeho jméno a Roma Spirit pořádá. Poděkoval za záštitu ministru kultury Danielu Hermanovi a přečetl část apoštolského požehnání, které letošnímu ročníku projektu zaslal papež František.

Ministr Herman pak v krátkém projevu ocenil jak tuto iniciativu, tak všechny aktivity směřující k pomoci romské menšině k důstojnému životu v majoritní společnosti. Připomněl v této souvislosti činnost dvou příspěvkových organizací MK, a to Muzea romské kultury v Brně a památníku Lidice, pod jehož správu patří také Památník romského holocaustu v Letech.

S nominacemi (uvedeny jsou v příloze) seznámila přítomné předsedkyně nominační poroty Marta Smolíková z obecně prospěšné společnosti Otevřená společnost, za porotu pro kategorii Romská kultura promluvila Jana Hejkrlíková z Muzea romské kultury.

Na závěr Zdeněk Ryšavý ze společnosti Romea představil cenu European Roma Spirit Award 2016, jíž redakce portálu www.romea.cz v letošním vůbec prvním ročníku získala.

„Přijetí záštity nad letošním ročníkem Roma Spirit pro mne bylo upřímnou radostí. Je uznáním práce těch, kteří se angažují v pomoci a podpoře romské menšiny u nás. Je současně signálem, že vláda této země vnímá Romy jako integrální součást naší společnosti, která si vzhledem k historicky podmíněnému sociálnímu handicapu zaslouží naši podporu, pomocnou ruku podávanou s úctou a vnímavostí k této svébytné kultuře,“ řekl mimo jiné ministr Herman v závěru TK.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama