Mgr. Daniel Herman

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.08.2014 22:07:00

Železná opona stále přetrvává v myslích lidí

Železná opona stále přetrvává v myslích lidí

Ministr kultury jednal s hornorakouským hejtmanem Pühringerem.

Dnes se v Nostickém paláci, sídle Ministerstva kultury, setkal k pracovnímu jednání ministr kultury Daniel Herman s hejtmanem Horního Rakouska Josefem Pühringerem v doprovodu velvyslance Rakouska v České republice Ferdinanda Trauttmansdorffa.

Oba politici se shodli na významu kultury při budování dobrého sousedství a partnerství mezi národy. Jak poznamenali na následném tiskovém brífinku, v letošním roce, kdy si připomínáme 25 let od pádu železné opony, se uskuteční řada akcí.

„Železná opona stále přetrvává v myslích lidí, je potřeba neustále pracovat na změně myšlení,“ zdůraznil v této souvislosti ministr Herman.

Ministr Herman informoval rakouské partnery o přípravách, které souvisejí s Evropským hlavním městem kultury Plzeň 2015.  Oba politici ocenili úspěchy přeshraniční zemské výstavy  „Dávné stopy, nové cesty“, která se konala v roce 2013 v hornorakouských městech Freistadt a Bad Leonfelden a jihočeských městech Český Krumlov a Vyšší Brod.

Hornorakouský hejtman informoval o dalších formách spolupráce mezi Horním Rakouskem a převážně Jihočeským krajem ve formě partnerství mezi obcemi, školami, univerzitami, a spolupráce firem.

Na závěr pozvala rakouská strana ministra Hermana k účasti na jedné z akcí, které souvisejí s 25. výročím pádu železné opony, „Stříhání plotu“, která se uskuteční 11. prosince 2014.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama