Mgr. Daniel Herman

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.12.2014 22:53:42 - palot

Pane Hermane, rozumíte psanému či řečenému textu?

Pane Hermane, vidím, že jste si z hraní se slovíčky udělal svoje hobby, a mám pocit, že buď si děláte z lidí legraci, nebo si myslíte, že jsou úplně padlí na hlavu. Jak jinak si vysvětlit váš odkaz na Havlů citát, kde je jasně řečeno, že nálety, bomby jsou humanitární povahy, ergo se jedná o humanitární nálety či bombardování, a vaši ironickou větu v té souvislosti, že je potřeba umět číst? To obhajovat potřebuje opravdu silný žaludek. Ale abych se vrátil k vašemu článku Máme být na co hrdi. Tvrdíte, že osudy naše jsou dnes v našich rukou. že ne ti druzí, my sami o tom rozhodujeme. Ve světle posledních útoků z Ameriky a EU proti prezidentově postoji k ukrajinskému konfliktu si to myslíte také? Po přijetí kontroverzní tajnéh smlouvy mezi EU a USA o volném obchodě si to budete myslet také? Není váš postoj mírně řečeno pokrytecký? A dovolil byste si svá tvrzení o osudu ve vlastních rukou obhájovat před statisíci nezaměstnaných a bezdomovců?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.12.2014 11:51:27 - Mgr. Daniel Herman
 Ano, jsem přesvědčený o tom, že každý z nás má odpovědnost za svůj vlastní život. Já, ve své současné pozici ministra vlády České republiky, si také plně uvědomuji svoji spoluodpovědnost za druhé lidi. Věřte mi, že při svých hlasováních, jak v parlamentu, tak ve vládě, jsem si toho jasně vědom.
Měl jsem tu čest pana prezidenta Havla osobně znát. Vím tedy, i na základě své vlastní zkušenosti, že velmi citlivě rozvažoval svá slova i činy.
Přeji Vám pokojné Vánoce a vše dobré do nového roku.