ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,94. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.12.2010 18:09:18

Galileo je velkým úspěchem české diplomacie

 Galileo je velkým úspěchem české diplomacie

Česká republika dnes slaví, ministři Evropské unie potvrdili přestěhování administrativní části navigačního systému Galileo do Prahy.

„Považuji to za úspěch. Velkou zásluhu na tomto vítězství mají čeští diplomaté, kteří dojednávali podporu. Díky patří samozřejmě celému týmu, jenž připravil nabídku a podmínky, které vedly k vytouženému cíli,“ řekl bezprostředně po vyhlášení výsledků místopředseda Zahraničního výboru PSP ČR David Šeich. Ten dále zdůraznil výhody, které se sídlem evropské agentury přicházejí. „Praha se zviditelní, posílí se například kongresová turistika v Praze, jelikož se zde budou pořádat různá mezinárodní zasedání, dále se vytvoří nová pracovní místa a příležitosti pro zdejší podnikatelský sektor. Nesmíme také opomenout veliký přínos pro oblast vědy a výzkumu,“ dodává Šeich.

 

Jednání probíhala pět let. Sídlo bude v pražských Holešovicích v budově bývalé České konsolidační agentury.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama